tisdag 17 maj 2011

U-båtar både här och där

I Saxdalen blogg har jag berättat om några studieresor från Uppsala universitet till England och London: läs inlägget här. I den artikeln saknas en liten lustig historia som är ganska internationell.
 
Under våra studieresor till London bodde vi på hotell norr om Hyde Park (på engelska här). Vi hittade en pianobar inte långt från hotellet. Första gången vi kom dit frågade pianisten varifrån vi kom. När vi svarade Sverige var det som att trycka på en knapp - han började genast spela den här engelska melodin:
  

  
Melodin Yellow Submarin skrevs av Paul McCartney redan 1966. Men den händelse barpianisten syftade på när han spelade Beatles-melodin inträffade inte förrän den 27 oktober 1981Det var då den sovjetiska ubåten U137 gick på grund i Blekinge skärgård.
  
Pianisten kände inte bara till The Beatles och deras gula u-båt från 1966 utan också episoden i Karlskrona skärgård 1981. Han hade dessutom bra minne för när vi kom tillbaka med nästa årskull studenter året efter  behövde vi inte mer än stiga in i lokalen så började han spela Yellow Submarin.
  
Hade pianisten haft ännu bättre kännedom om Sverige och Uppsala där vi kom ifrån kanske han hade spelat den här melodin:
    
    
Ulf Peder Olrogs Ubåt till salu eller som den också kallas Att segla uppför Fyrisån i undervattensbåt.

1 kommentar:

Anonym sa...

Looks like you are an expert in this field, great post and keep up the great work, my buddy recommended me this.

My blog:
surendettement rachat credit ou comparatif Rachat de Credit